Tiger King oli ihan hirveetä sontaa, eikä Netflixiin juuri nyt tule mitään todella kiinnostavia uutuuksia. Kun Stranger Thingsin kolmas kausi ja Modern Familyn viimeiset kaudet sinne ilmestyvät, voi taas harkita palvelun hankkimista. Nyt olen kuluttanut HBO-sarjoja.

Olen ajatellut, että HBO on takuu laadusta, kun niin monet kulttimaineen saavuttaneet sarjat ovat olleet HBO:n. HBO:n erityislaatuisuus perustunee myös sen maksullisuuteen, joka antaa vapauksia. Käsitys HBO:sta jonkinlaisena laatuviihteen kokoonpanolaitoksena muuttui ainakin vähäsen. Kehutun Chernobylin katsomisen lopetin ekaan jaksoon. En vain päässyt siitä yli, että ukrainalaiset puhuvat englantia, vaikka sarja on tehty amerikkalaiselle yleisölle. Watchmen tuntui myös ihan höpöhöpöltä, enkä jaksanut kuin ekan jakson puoliväliin. Sarjan pitää ottaa hallintaote heti.

Tämän hetken HBO-suosikit:

  1. Succession
  2. Euphoria  (Lue kirjoitukseni sarjasta)
  3. Big Little Lies

Succession. Voi hitto, miten hyvä! Käsikirjoitusvetoinen draama, jossa media- ja viihdeimperiumin omistava, moniongelmainen miljardööriperhe tappelee vallasta ja kunniasta. Paineita on joka puolella,  perhesuhteet ovat vinksinvonksin ja  tinkimätön patriarkka-isä tylyttää rintaperillisiään miten sattuu. Joka jaksossa joku huutaa fuck off!! Kaikki valehtelevat. Perheen tarinaa saattaa olla inspiroinut Murdochit. Rakastin erityisesti Roman Royta, jota näyttelee Kieran Culkin, 37, lapsitähtilegenda Macaulay Culkinin pikkuveli. Kyllä, pikkuveli.

Royn perheen aikuiset lapset elävät tahollaan isänsä hyväksyntää janoten, merkitystä elämäänsä etsien ja epätavanomaisissa parisuhteissa yltäkylläisyyden keskellä räpiköiden. Joukkoon liittyy myös opportunistinen ja ihanan tavallinen Greg-serkku (Nicholas Braun), joka koittaa järjestää itselleen uran perheyrityksessä. Mikä ihana, julman makuinen soppa! En voi tarpeeksi hehkuttaa tätä sarjaa, ja ehkä sijoittaisin sen alla olevaan TOP 3:een.

Kaikkien aikojen HBO-TOP3  sen perusteella, miten ne ovat herättäneet isoja, usein epämukavia tunteita:

  1. OZ
  2. The Jinx (dokkarisarja)
  3. The Sopranos

Neljäntenä olisi ehkä The Wire tai True Detective. Suosikkini ovat huomattavan väkivaltaisia ja murhaaminen kuuluu noihin olennaisesti. En suostunut vuosiin katsomaan Tarantinon elokuvia, koska en halunnut nähdä ultraväkivaltaa. Väkivalta tai viehtymys siihen on yksi ulottuvuus meissä ihmisissä.  Sarjoissa väkivaltaan tai sen uhkaan johtavat dialogit ja juonenkäänteet on usein kiinnostavia ja edellä mainituissa sarjoissa on tummaa kiehtovuutta. TV-väkivallassa on se hyvä puoli, että sen voi lopettaa kaukosäätimellä.

Jos tekisin vielä listan erinomaisesta, ei niin väkivaltaisesta HBO-viihteestä niin se näyttäisi tältä:

  1. Angels in America (minisarja)
  2. Girls
  3. Sex and The City

Tällä hetkellä katson minisarjaa Olive Kitteridge. Rakastan Elizabeth Stroutin kirjoja, joten odotukset ovat kovat.