Aloitan uudessa työssä ensi maanantaina ja toukokuu on mennyt osin lomaa viettäessä. Lukuisten ihanien hellepäivien, Jasper Pääkkösen merkittävän roolin paljastumisen  Spike Leen elokuvassa sekä Irlannin tiukimman aborttilain kaatumisen lisäksi kuukauteen on mahtunut paljon muita inspiroivia juttuja, josta olen saanut hyvää fiiilistä. Listaan ne tässä.

Stacey Dooleyn esikoiskirja: On the Frontline with the women who fight back (2018)

Rakastan lutonilaisen tv-toimittajan aksenttia, asennetta, huumorintajua, myötätuntoa, haastattelutapaa sekä kasuaalia, mutta laadukasta pukeutumistyyliä. Hänen inspiroimana hankin jonkin aikaa sitten pienehköt kullanväriset korvarenkaat. Jos voisin hetken olla joku muu, haluaisin olla Stacey Dooley. Hänen tuore esikoiskirjansa kertoo syvemmin niistä rohkeista ja poikkeuksellisista naisista, joiden kanssa Dooley on viettänyt tehdessään tv-dokumentteja.

 

Kauneushoitola Bella Naturale Caloniuksenkadulla

Olen vasta näin kolmekymppisenä tajunnut, että kasvohoidoissa todella kannattaa käydä. Kannattaisi käydä ainakin vähintään neljä kertaa vuodessa, aina vuodenaikojen vaihtuessa. Ammattilainen osaa katsoa, missä kunnossa on iho on ja antaa kenties tuotevinkkien lisäksi vinkkejä oikeanlaisesta ravinnosta. Olemmehan kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Olen intohimoinen ekokosmetiikkafani, joten menen mielelläni Bella Naturaleen, joka on erikoistunut luonnonmukaiseen kauneudenhoitoon. Bella Naturalessa käytetään mm. ihanaa pariisilaista Absolution-ihonhoitosarjaa. Voit klikata logosta itsesi hoitolan sivuille ja varata ajan.

Ronja Salmen podcastit Spotifyssa

Olen kuunnellut pyöräillessä sekä kävellessä Ronja Salmen podcasteja Spotifysta. Tykkään avoimesta, pohtivasta keskustelusta, jota näissä puolen tunnin podcasteissa käydään. Kuulijan vastuulle jätetään omien tulkintojen tekeminen ja mielipiteen muodostaminen milloin mistäkin aiheesta. Aiheiden kirjo on laaja tulevaisuuden addiktioista aina kympin tyttöihin.

 

Vegan Fitness – Bootyklinikka Myllypurossa 

Vegan Fitness on ensimmäinen vegaaniseen valmennukseen erikoistunut yritys.  Kävin yrityksen järjestämällä luennolla (voit lukea lisää täältä) Pasilan kirjastossa huhtikuussa ja toukokuussa osallistuin tunnin Bootyklinikalle Myllypuron Liikuntamyllyssä.  Klinikalla opeteltiin pakaroiden parempaa aktivoimista ja käytiin läpi niille sopivaa treeniä. Treenin veti Vegan Fitness Oy:n toimitusjohtaja, personal trainer ja fysioterapeutti Ulrika Lillsunde. Arvostan todella sitä, että PT on koulutukseltaan myös fyssari. Mielestäni sen pitäisi oikeastaan olla vaatimuksena niille, jotka neuvovat muita treenaamaan. Yrityksen sivuilta löytyy reseptejä sekä blogitekstejä. Jos haluat saada tietoa tulevista treeneistä, voit liittyä Facebook-ryhmään Hedelmälihasta sekä seurtaa Lillsundea Instagramissa. Ks. käyttäjänimi Herkkutrikoissa.

Ali Wong: Hard Knock Wife -standup -esitys Netflixissä

Löysin Wongin Chrissy Teigenin suosituksesta. Wong on taustaltaan vietnamilais-kiinalainen, Amerikassa asuva koomikko ja mm. Fresh of the Boat -sarjan käsikirjoittajia. Hänelle mikään aihe ei ole pyhä. Katsoin myös Wongin aiemman standup-esityksen Baby Cobra, josta saatoin pitää hitusen enemmän kuin tästä uudesta. Suosittelen molempia.  Jos olet herkkävatsainen, älä syö samalla kun katsot. Wongin jutut ovat osin karmeita, mutta todellisia.  Wong on feministi, joka pitää omalta osaltaan huolta esimerkiksi siitä, että slut shaming olisi historiaa:”You gotta make this dude believe that your body is a secret garden, when really it’s a public park.”