Vietin nelisen päivää Barcelonassa BJJ:n supertähti Ffion Daviesin naisten treenileirillä. Treenejä oli kolmena päivänä, joten Barcelonaan tai sen ruoka- ja ravintolaelämään ei ollut oikein aikaa (tai energiaa) tutustua.

Rakastan Madridia (ja jos pitää valita, niin Real Madrid), joten ehkä olin suojaus päällä saapuessani Barcelonaan. En oikein päässyt sisään siihen, mistä kaupungissa on lopulta kyse. Sen yksitoikkoisessa ruutukaavassa on hidasta kävellä, paikallisia usein harmittaa puhua englantia, Gaudín orgaaniset muodot ovat upeita, iäkkäät pariskunnat kulkevat käsi kädessä ja kaikilla tuntuu olevan koira.

Harmillisesti taide- ja kulttuurielämyksillekään ei ollut aikaa. Onneksi tuli sattumalta nähtyä edes yksi punaisen liikennevalon aikana keskellä tietä esiintyvä, Pete Wentzin näköinen akrobaatti, joka keräsi kolikoita knallihattuunsa numeronsa päätteeksi.

Yövyimme AirBnb:ssä, joten aamupalatarvikkeet tuli haettua eri kaupoista. Vegaanista syötävää löytyy kyllä helposti. Mitä isompi Carrefour, sitä parempi.

Tässä muutama ruokapaikka, jota tuli kokeiltua. Matkaseuralaiseni oli gluteeniton, ja näistä paikoista löytyi safkaa myös hänelle.

Oakberry
Täältä sai todella raikkaat açaí-kulhot. Maistuivat superhyvältä treenin jälkeen. Kulhoon saa esimerkiksi chia-vanukasta, erilaisia pähkinöitä, granolaa, mansikoita, banaania, maapähkinävoita ja tietysti açaí-hedelmää.

CroisSants
Täältä löytyi niin rasvainen (ja superhyvä) croissantti, että epäilin sen vegaaniutta. Leipomossa paljon myös muita vegaanisia vaihtoehtoja. Harmillisesti söin vain yhden, mutta muistan sen ikuisesti.

Roots & Rolls
Vaikka kurkkumakikin on vaatimattomuudessaan ihan ok, on välillä silti ihanaa syödä susheja, joiden sisällä ja päällä on makujen megamix. Reissun paras ruoka löytyi Roots & Rollsista, jonne hipsittiin suoraan kaupungin kuuluisimman kirkon ihailun jälkeen. Pari täysosumaa peräkkäin! Listalta valittiin jaettavaksi mm. ”kukkakaali-popcornia” togarashilla, kekseliäitä susheja, ihania kastikkeita ja suolaisia pieniä syötäviä. Viihtyisä paikka, jonne kannattaa viikonloppuna varata pöytä. Roots & Rolls on täysin vegaaninen ravintola.

PastaN
Edullinen ja tunnelmallinen vegaaniravintola, jotain koti- ja lohturuoan väliltä. Kävisin täällä sunnuntaisin, jos asuisin Barcelonassa. Ravintola täyttyi nopeasti siestan jälkeisen avaamisen aikaan, pääsimme ilman pöytävarausta, mutta sen tekeminen olisi ollut fiksua. Söin carbonara-pastan tryffeliöljyllä. Suolaista, runsasta ja ihanaa. En jaksanut ihan koko annosta. Päälle sai ripotella cashew-jauhetta. Ihana henkilökunta ja hyvää punaviiniä.

 

Treenileiriin kuului myös yhteinen illallinen. Söimme porukalla Casa Rafolsissa, jonka perusteella sai luultavasti aika hyvän kuvan, millaista tarjontaa erikoisruokavalioiden noudattajille on ”tavallisissa”, paikallisruokaa tarjoavissa paikoissa. Ruokaa saa, mutta se on kasvispainotteista. Pääruokani oli grilattuja vihanneksia. Paras osuus ateriasta oli ensimmäisenä tarjottu vaalea leipä, jonka pintaan lorautetaan öljyä, hierotaan tomaattia ja valkosipulinkynttä sekä heitetään ripaus suolaa. Onneksi pöydässämme oli espanjalainen näyttämässä, miten homma hoidetaan.

Barcelona ei ole ihanteellinen kaupunki vegaanille, mutta kyllä syötävää löytyy. Harmillisesti en ennen reissua ehtinyt tehdä perusteellista googlaussessiota safkapaikoista (rakastan tehdä niitä), joten moni paikoista valikoitui lennossa oman sijainnin perusteella. Jos joskus matkustan kaupunkiin uudestaan, perehdyn huolella tarjontaan, jotta voin poimia punaisimmat kirsikat vähän laihasta sadosta.

Haluaisitko kokeilla tai oletko kokeillut jotain näistä? Laita tykkäys!