Tallinnassa on joka visiitillä kiinnostavaa arkkitehtuuria ihailtavaksi sekä uusia ravintoloita kokeiltavaksi. Vegaanille Baltian Berliini. Ravintoloista ja ruokakaupoista löytyy helposti syötävää.

Olen jo vuosia ollut ruokavalioni takia buukkausvastuussa ravintoloista kun vietämme ystäväporukalla perinteisiä pikkujouluja. Ulkomaiden kohdalla hommasta tulee aina haastavampaa, mutta myös mielenkiintoisempaa. Tykkään kokeilla uusia paikkoja ja tällä kertaa vain yhdessä alla listatuista olin syönyt aikaisemminkin.

Tai Boh

Erinomaista ruokaa ja hyvä sijainti. Isolle seurueelle pöytä pitää varata todella hyvissä ajoin. Kaikki drinkit olivat näyttäviä ja aineisosiltaan erinomaisia, itse nautin MegaVeganin. Ravintola on vanhassa nitisevässä puutalossa, jossa oli melko kylmä. Nuori miestarjoilija metsästi tunnollisesti mustia ja punaisia Martini-vilttejä, jotka lopulta saimme viereisen seurueen lähtiessä.  Söin alkupalaksi tofurullia. Ne olivat hyviä mausteiseen kastikkeeseen dipattuna. Alkupalat kannatti syödä, sillä pääruoassa (thaimaalainen vihanneswok, 13 euroa) ei ollut juurikaan prodea. Tuhdimmin olisi voinut syödä valitsemalla esimerkiksi pad thai -tofulla. Kaikki maut olivat hyviä ja keskeisestä sijainnista huolimatta maltillisen hintainen paikka.

NOP

Eloisa aamupala- ja brunssipaikka. Isommalle seurueelle kannattaa varata pöytä. Ahtaalta kadulta löytyy keskikokoinen parkkipaikka.  Join latten kauramaidolla (myös kaikki muut kasvijuomavaihtoehdot tarjolla), söin milleniaalin kliseisen ykkösvalinnan eli avokadotoastin ja join myös kirkuvan oranssin Vitamin Bomb -juoman.  Tämän jälkeen teki vielä mieli makeaa, joten kävin omatoimisesti hakemassa pekaani-hasselpähkinäkierteen (kuvassa), jonka pyysin tarjoilijaa lisäämään laskuun. Kahvilan yhteydessä on kauppa, jossa paljon erilaisia vegaanisia kotiinviemisiä, kuten keksejä, leivonnaisia, prodepatukoita, tuoretta leipää, muroja, juomia ja teetä.

Olen käynyt NOPissa joitakin vuosia sitten. Kesällä kahvila jatkuu ulos upeana puutarhana, jossa kelpaa nauttia ruoasta ja Viron kesästä.

Hungry Papa (Wolt)

Ekana iltana tultiin Viimsi-spasta niin raukeina, että päätettiin tilata safkat asunnolle. Wolt toi Hungry Papasta noin 10 euron hampurilaisen Beyond-pihvillä. Oikein hyvä hinta-laadultaan. Woltista löytyy valtavasti tarjontaa myös V, joka jätettiin tahallisesti väliin tällä kertaa. Lähetillä kesti löytää perille, mutta asuntomme sijainti oli vähän haastava: valtava kerrostalo monella eri sisäänkäynnillä kolmen eri tien kiilassa.

Kohvik Vaffel

Hieman rasvaisen hajuinen, mutta ihan kiva ja uudehkon oloinen pieni paikka kerrostaloalueen keskellä. Otin Caesar Voffelin (14.90 e) , jossa oli tofua, kastiketta ja krutonkeja. Täyttävä annos. Päällä hieman liikaa parveggio-juustoa. En oikein välitä vegejuustoista. Söin puolikkaasta vohvelista vielä puolikkaan jälkkäriksi: makea vohveli kirsikkahillolla, suklaakastikkeella ja pähkinävoilla ja -murulla ei maistunut oikein miltään. Sekasyöjät olivat tyytyväisiä omiin ruokiinsa. Ruoat tilattiin QR-koodin avulla.

Lore Bistroo

Eesti ei ole varsinaisesti tunnettu hyvästä palvelustaan, mutta tämä ilta harmitti silti. Jouduttiin odottamaan ruokia todella kauan, eikä kukaan oikein ottanut pöytäseuruettamme haltuun. Alkupalana nautimme oliiveja ja hapanleipää. Pääruoaksi söin udon-nuudeleita shiitake-sienillä (18.50e). Ateria oli hyvänmakuinen. Toisaalta melkein mikä tahansa, missä on suolaisia paahdettuja siemeniä ja umamilta maistuvia sieniä, on hyvä ateria.  Parhaiten mieleen jäi törkeän hyvät kullankeltaiset paksut ranskalaiset, jotka ystäväni tilasi hieman häpeillen kirkasliemisen, kevyehkön kalakeittonsa lisäksi. Katosta roikkui joulukuusi ja suomea puhunut tarjoilija kaatoi koko punaviinipullon superpitkäkaulaiseen karahviin. Lore on visuaalisesti kiinnostava ja syötiin kaikki lautaset tyhjiksi.

Noblessner on kivempi kesällä, kun vanhan sotalaivan kannella tanssitaan tangoa ja ravintoloiden terassit ovat täynnä elämää.

MySushi

Viru-keskuksen ravintola-alueelta löytyi MySushi, josta tilasin siskoni kanssa puoliksi vege platterin. Susheista 2/3 oli oikein hyviä ja raikkaita. Osa susheista oli tahallisesti lämpimiä. Päällisinä ja täytteinä oli mm. kasviksia, tofua ja sieniä. Platter ja pienet lasipullocokikset maksoivat yhteensä alle 40 euroa. Jälkkäriksi olisi saanut kookoskakkua. Ympäristö on vähän kolkko ja palvelu rivakkaa. Ruoat tilattiin QR-koodin avulla, joka tuntuu olevan nopeasti yleistyvä käytäntö tämän tyyppisissä ravintoloissa, jossa ei koiteta tarjota elämyksiä.

Pidätkö Tallinan ravintolavalikoimasta? Kerro sydämellä.