Vegaanista ruokavaliota noudattavalla on Tallinnassa herkulliset oltavat. Laajan kahvila- ja ravintolatarjonnan lisäksi tavallisista ruokakaupoista saa runsaasti erilaisia vegaanituotteita, kuten juustoja, lihaa, jäätelöitä, maitoja ja jogurtteja. Tarjolla on paljon sellaista, mitä Suomessa ei näy. Tällä kerralla Tallinnassa tuli käytyä V:tä lukuun ottamatta pelkästään itselle uusissa rafloissa.

Elevant – intialaisia herkkuja vanhassa kaupungissa

Elevant tuoksuu kadulle asti. Jos nurkkapöydässä ei olisi ollut tappelevaa suomalaisseuruetta, kokemus olisi ollut täydellinen. Vahvoja ja mausteisia intialaisia ruokia. Viehättävästi kulahtanut miljöö keskellä vanhaa kaupunkia. Listalle selvästi merkattu vegaanisafkat.

Vene 5, 10123 Tallinn

Toit’s – shoppailun lomassa Beyond-burgeri

Ülemiste-kauppakeskus tarjoaa vegaanille erilaisia mahdollisuuksia, siellä on mm. kiinalainen Chopsticks ja BioMarket, josta poimia pieni annos mukaan. Tällä kertaa hampurilainen ja ranut -annos vei voiton. Toit’s-ravintola heti pääsisäänkäynnin yläpuolelle on ehkä vähän kolkko, mutta burgeri oli hyvä ostoskeskushamppariksi.

Suur-Sõjamäe 4, 11415 Tallinn

Pelgupaik – kotiruokamaista aasialaista

Täysin vegaaninen ravintola. Ihanat työntekijät ja isot annokset! Melko vaatimaton ulkoa ja sisältä, hyvä ja edullinen valinta lounaspaikaksi. Söin nuudeleita maapähkinäkastikkeella.

Telliskivi 24, Tallinn, Estonia

NagaNaga – lohtupastaa

Täällä tuli syötyä terassilla, joten en edes tiedä, millainen ravintola on sisältä. Ruokalistalla ainakin vegaaninen pasta. Oikein maittava ”lohturuoka”. Jälkkäriksi hervoton slaissi mehevää raparperikakkua.

Uus 25, 10111 Tallinn

Lisanna Vegan Coffee Shop- erikoiskahveja, meheviä grillileipiä ja macaroonseja

Erittäin suosittu! Pikkuruisessa Lisanna-vegaankahvilassa on vain muutamia pöytiä sisällä ja muutamia ulkona kadunvarressa. Taustalla saattaa soida vaikka Joni Mitchell ja henkilökunta palvelee rivakasti ja ystävällisesti. Laaja valikoima kahvijuomia erilaisine kasvimaitovaihtoehtoineen. Pieni vitriini täynnä herkullisia leivonnaisia: mm. isoja suklaa- ja kaurakeksejä, brownieta, rommipalloja ja kauniita macaroonseja. Tarjolla myös suolaista, kuten grillileipiä erilaisin täyttein.  Voin suositella Nostalgia-nimistä grillileipää, jossa oli paksut siivut vegaanimakkaraa ja herkullista, ihanasti sulanutta vegaanista juustoa. Lisanna sopii hyvin aamupalapaikaksi. Lisannalla on toinen lokaatio vanhan kaupungin ulkopuolella.

Suurtüki 2, 10133 Tallinn 

Kampai – japanilaisia makuja sukellusvenesatamassa

Trendikkäällä Noblessnerin satama-alueella, modernisoidussa teollisuusrakennuksessa sijaitsevassa Kampai-ravintolassa on korkea katto, kaksi suurta avokeittiötä, valtavasti rivakkaa henkilökuntaa ja erinomainen lista kaikkea hyvältä kuulostavaa japanilaista ruokaa, jota haluat kokeilla. Kampaissa voi testata esimerkiksi Madventuresista tuttua nattoa, jota ei ihan jokaisesta japanilaisesta ravintolasta saa. Tarjolla on mm. vegaanista ramenia, sushia sekää gyozoja. Hieman tavallista hintavampi.

Peetri 12, 10415 Tallinn

Tai Boh – Vegaaninen drinkki

Kreisinhauskasta Tai Bohista löytyy vegaaninen drinkki nimeltä MegaVegan. Ruokalistalla on myös vegaanista, mutta siitä ei ole kokemusta, eikä vegaanisia vaihtoehtoja ole merkitty erikseen. Miljöön takia todella suositeltava drinkkipaikka. Vihreä talo kätkee sisälleen myös toisen ravintolan, joten ole tarkkana, että kävelet oikeasta ovesta sisään.

Mere puiestee 1, 10111 Tallinn

Toormoor – superherkullinen yllättäjä!

Toormoor on vaatimattoman näköinen ulkoa, mutta sisältä näyttävä ja tilava. Kaikki tehdään itse ja mukaankin voi ostaa esimerkiksi hummusta ja siemennäkkäriä. Kokeilin täällä suolaisia pannukakkuja, jotka olivat terveellisistä jauhoista leivottuja ja paistettuja blinimäisiä pieniä lettuja. Ne tarjoiltiin suolakurkun, tapenaden, peston ja jonkinlaisen vegaanisen kermaviilin kastikkeen kanssa. Annos oli suht pieni ja erityisen herkullinen. Jälkkärinä räiskyvän värinen mangokakku, joka kätki sisälleen kokonaisia tyrnimarjoja. Raikas maku ja upea koostumus. Tähän paikkaan pitää ehdottomasti tulla toisen kerran. Omistajan silmät syttyivät, kun hän pääsi kertomaan laadukkaista raaka-ainevalinnoistaan.

Sulevimägi 1, 10123 Tallinn

ja tietenkin…..

V-ravintola on kaikkien sekaanienkin tiedossa. Romanttinen miljöö, herkulliset, kotoisat maut ja sopivat hinnat. V ei ole mitään fine diningia, mutta hinta-laadultaan oikein hyvä, joskaan ei Tallinnan kiinnostavimpia vegaaniravintoiloita. V:hen kannattaa varata pöytä ennakkoon ja varautua siihen, että paikka kuhisee turreja, etenkin suomalaisia. Moni paikallinen kävi ostamassa V:stä mukaan esim. seitania.

Rataskaevu 12, Tallinn, Estonia

 

PS. Seuraavaan kertaan jä ainakin vielä VegMachine (Kopli 1, Tallinn, Estonia).