Kaaos vetää puoleensa lisää kaaosta. Kun mietin menneitä viikkoja, ne muuttuvat epämääräiseksi kasaksi päiviä ja iltoja, vähän huonosti nukuttuja öitä. Mitä oikeastaan on edes tapahtunut?

KOTI POHJOISESTA
Olen aktivoitunut operaatiossani hankkia koti. Katseeni on kääntynyt Pohjois-Helsinkiin,  kauemmaksi keskustasta, mutta kuitenkin vielä ns. ratikka-alueelle. Pankkien, välittäjien ja asunto-osakkeiden pyörteessä olen vihdoin oppinut ajattelemaan prosenteissa. Prosenteissa ajattelu pistää kaiken mittasuhteisiin.  Asuntoasioiden muuttuessa jälleen todeksi olen alkanut mielessäni sisustaa. Sisustus on paljon helpompaa kuin prosentit. Sisustuksessa kiinnostaa juuri nyt trendikkäät jalattomat muhkusohvat sekä Marie Olsson Nylanderin tyyli. Rakastin Unelmakoti Sisiliassa -sarjaa.

TREENI: BJJ, PILATES JA JOOGA
Olen käynyt joka toinen viikko Riihimäen Heracles-salilla mustavyö Päivi Aittamaan naisten BJJ-seminaarissa. Kertoja on yhteensä 5. Yksi jäi välistä ja yksi on vielä edessä.  Seminaarin tarkoituksena on fundamentaalien hiomisen ohella kannustaa kisaamaan. Päivin halu edistää lajia naisten näkökulmasta ja viime kerralla testattu mielikuvaharjoitus voittamisesta jättivät jonkinlaisen jäljen. Tänään on tasan 60 päivää SM-kisoihin.

Treeni Bulilla on myös tuntunut hyvältä. Se on niin hyvä juttu, että meillä on monia valmentajia. Seuraan tuntuu tulleen myös paljon uusia jäseniä. Tervetuloa kaikki!

Jokavuotisen tapani mukaan aloitin jälleen yhden uuden harrastuksen syksyksi. Viime vuonna se oli baletti, tänä vuonna pilates. Ehkä ensi vuonna barre? Olen käynyt pilateksessa satunnaisia kertoja, mutta nyt sitä on sitten kerran viikossa joulukuuhun asti. Sopii erittäin hyvin korvaamaan laiminlyömäni kehonhuollon ja tekee hyvää myös BJJ:n kannalta.

Voin suositella joogastudio Pranama Kalliota kaikesta sydämestäni. Olin siellä muutama viikko sitten melkein kolme tuntia kestäneessä täyden kuun iltana tapahtuneessa yin-joogassa.  Salin omistaja toimi ohjaajana. Tulee vieläkin vähän ASMR-tuntemuksia, kun mietin tuota iltaa. Menin johonkin meditatiivisen  ja transsin väliseen tilaan, kun hän tunnin aikana asettui taakseni ja syvensi jalalla ja käsillä asanaani.

SUSIJENGI EM-KISOISSA
En ole nauttinut mistään niin kovasti pitkään aikaan kuin Susijengin peleistä EM-kisoissa. Kävin katsomassa läheisteni kanssa yhden peleistä Tallinnan Saku Suurhalli -areenalla. Susijengi tietenkin voitti. Tunnelma oli alusta alkaen todella intensiivinen ja paikalla oli erittäin paljon kuudensia pelaajia. Vinkkinä sinne konserttiin tai peliin menevälle, että hallin ruokatarjonta on aika olematon. Ei esimerkiksi popcorneja, joista haaveilin koko laivamatkan. Sen sijaan tarjolla oli erittäin valkosipulisia ruisleipäpaloja muovipikarissa.

Reissu oli täynnä huippuhetkiä sen lisäksi, että Susijengi voitti. Poikaystäväni nappasi pelin jälkeen siskoni aviomiehestä ja Sasu Salinista yhteiskuvan.

KAAOS

Verkossa
Ostin kuun alussa second hand -aurinkolasit ranskalaisesta, ennenkin käyttämästäni verkkokaupasta. Maksoin lasit, mutta niitä ei koskaan tullut. Odotan vielä verkkokaupan selvitystä ennen rikosilmoituksen tekemistä. UPS syyttää pick-up-pointia, pick-up-point UPSia ja myyjä minua.  Myyjä alkoi vainota minua eri kanavia pitkin ja uhkaili lisälaskuilla, syytteillä ja asianajajien yhteydenotoilla. Hän oli löytänyt minusta kuvia ja haukkui myös ulkonäköäni. Ahdistuin todella kovaa asiattomuuksista ja uhkailusta: tunsin fyysisesti hänen sanojensa vaikutuksen. Luulin, että Tori- ja Huuto-hommissa olen jo kohdannut koko ihmiskunnan värikkään kirjon, mutta tämä meni ihan uudelle tasolle. Kirjoitan aiheesta varmaan pidemmän postauksen vinkiksi muille, kun se saadaan päätökseen.

Töissä
Sote-ala on murroksessa, hoito-alan ammattilaisia on liian vähän ja he ovat tyytymättömiä, väestö vanhenee, edessä on kenties joukkoirtisanoutumiset; terveydenhuolto on myrskyn silmässä tai ehkä myrskyn silmää ei ole vielä edes nähty. Tämän lisäksi eduskuntavaalien lähestyminen vaikuttaa omaan työhön valtavasti. Ei voi muuta kuin yrittää pitää pään kylmänä ja ladata akkuja, kun tilaisuus tulee. Koitan välillä hoitaa sata asiaa kerrallaan, eikä siinä ole mitään järkeä. Silloin ei hoida yhtäkään kunnolla, jos ei malta priorisoida. Sote on kehittänyt stressin sieto- ja hallintakykyäni etenkin viimeisen vuoden aikana, kun olen sijaistanut vanhempainvapaalla olevaa kollegaani palvelukokonaisuuden vastuuviestijänä. Kokonaisuudessa on yli 6000 työntekijää ja moninkertaisesti enemmän asiakkaita.

Työkavereiden tuki on myös tärkeää, etenkin se, että voi nauraa yhdessä, kun jokainen parhaansa mukaan surffaa kaaoksessa. Näin kävi tänään, kun kokouksessamme viestintäasiantuntija kertoi, minkä turhautuneen lauseen oli lipsauttanut Teamsissa, kun mikki olikin auki. Kirjoitin sen lauseen ylös muistilappu-sovellukseen. Ollaan vain ihmisiä, nauretaan sille.

Sisällä
Säännöllisesti ajattelen, että olen ihan paska kaikessa, olen tehnyt elämässäni huonoja valintoja, eikä kukaan pidä musta. Sit se menee ohi. Sit se tulee taas. Oon tyypillinen rapu. Niin tyypillinen, että ärsyttää. Rasittavuuteen asti herkkä. Se on nykytrendin mukaan vahvuus, mutta se voi olla myös kamala heikkous.

En usko, että voin löytää täydellistä vapautta ajoittaisesta sisäisestä kaaoksesta, johon liittyy olennaisesti herkkyys ulkoisille asioille. Eikä ole ikuista onnellisuutta, ikuista tyyneyttä ja autuutta. Ajoittainen kaaos täytyy hyväksyä ja tarvittaessa purkaa omilla keinoilla.

Hmm. Luulin, että tämän kaaos-otsikon alle tulee vielä enemmänkin kohtia, mutta juuri nyt ei tule muuta mieleen. Asiat joskus tuntuvat pahemmilta kuin ne oikeasti ovat.

Piristäjät kaaoksen keskellä TOP3

  1. Aikuiset-sarjan 3. tuotantokausi. Arttu on ihanin! Ja rip Pien Brewpub -ravintola, jossa oli parhaat valkoset pizzat sekä kanaton ceasar.
  2. Oddly Goodin Big Cherry -kirsikkajogurtti, jossa on kunnon kirsikkamolluskoita!
  3. Hyytävissä vesissä pulahtaminen (viime viikkojen aikana Allas Seapoolin merivesialtaassa sekä Keravanjoessa Kellokoskella).