Olen päättänyt ottaa talousasiani hallintaan. Tykkään tästä yleisestä sijoituspöhinästä, sillä se on tarttunut minua harteista. Haluan päästä tilanteeseen, jossa minun ei tarvitse ajatella rahaa. Aion siirtyä vaa’an tarkkailusta enemmän raha-asioiden tarkkailuun. Ne numerot saavat kasvaa.

On myös paljon seksikkäämpää vaurastua kuin kuluttaa maapallomme vähenevistä varoista. Kevin O’Leary on neuvonut, että leikkaa luottokorttisi ja Warren Buffeella on kaksi sääntöä: Älä koskaan menetä rahaa, äläkä koskaan unohda sääntöä numero yksi.

Luen parhaillaan Julia Thurénin kirjaa *Kaikki rahasta, joka on temmannut mukaan ei-tuomitsevalla lähestymistavallaan ja rehellisyydellään. Älä ostaa paskaa, neuvoo Thurén muun muassa ja kertoo omat raha-asiansa eurolleen. Hän on onnistunut säästämään vuoden aikana 10 000 euroa 2100 euron nettotuloista. Minä ostan paskaa ja sen on loputtava.  Ilmaston, itseni ja vauraamman tulevaisuuden takia. Tänään kiirehtiessäni junaan mietin muutaman sekuntin, käynkö ostamassa neljän euron kookoslatten Robert’silta, vaikka se tarkoittaisi myöhäisempää junaa. Valitsin junan, johon lopulta spurttasin. Haluan tästä edes valita junan niin usein kuin itsehillintäni sen kestää. Haluan oppia säästämään, vaikka Guccin Dionysus-laukku, Mahalon Rare Indigo – kauneusbalmi ja Klaus Haapaniemen koristetyynyt  tekisivätkin elämästäni täydellistä… Yeah right!

Dortmundissa asuvani ystäväni kanssa sovimme pääsiäisenä, että kun hän on taas Suomessa noin neljän kuukauden päästä, pystymme puhumaan sijoittamisesta sujuvasti. Sijoittamisen kielitaidon lähtötaso molemmilla nolla. Omistan vain hieman kryptovaluuttaa ymmärtämättä siitä sen enempää. Ystäväni aloitti sijoittamiseen tutustumisen tilaamalla saksankielisiä sijoitusoppaita Amazonista. Minä aloitin Thurénin lukemisen ja avasin arvo-osuustilin, johon siirsin jo pienen summan rahaa. Uskon, että olemme molemmat tosissamme tämän asian kanssa. Harkitsin myös Spendee-taloushallintasovelluksen lataamista, mutta taidan sittenkin tehdä ihan oman excelin jota pyöritellä.

Rahahan tutkitusti tuottaa onnellisuutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Toivon, että olen menossa lähemmäksi tuota pistettä.

Lue myös Julia Thurénin mielenkiintoinen artikkeli Helsingin Sanomissa eettisestä sijoittamisesta.

*Affiliate-linkki, eli jos ostat sen kautta, saan pienen osuuden myynnistä.