Ennätyspitkä kesälomani alkaa olla puolivälissä. Koitan nauttia jokaisesta hetkestä, mutta ei se aina onnistu. Etenkin duuneista irrottautuminen on vienyt aikaa, eikä univelkoja ole vielä saanut ihan kuitattua. Jatkuva kuumuus ei ehkä ole ihan oma juttuni, mutta lämpimät kesäillat ovat tuntuneet ihanilta. En ole käyttänyt perusunivormuani, eli farkkuja tai collegea, ainakaan kuukauteen.

Poikkeuksellinen kuumuus on saanut funtsimaan ilmastonmuutosta, mikä onkin sitten taas ihan oma stressin aiheuttajansa.  Paljon ihanaa on myös tänä kuumana kesänä tapahtunut. Tässä 13 kivaa juttua lomalta.

 1. Aamu-uiminen niin Helsingin uimastadionilla kuin luonnonvesissä mm. Vanaja- Puulavedessä.
 2. Paluu leffateatteriin! Kesälomalla on tullut nähtyä tanskalainen Yhdet vielä (2020) ja Wong Kar Wain restauroitu mestariteos In the Mood for Love (2000).
 3. Vapianon Pasta Crema No Pollo ja kylmä cokis on ihana lohturuoka.
 4. Gettomasan livekeikan kuuntelu Tiksin Pation takana. Ilmaiskeikalle ei mahtunut sisään, mutta onneksi keikka kuului hyvin myös alueen ulkopuolelle, jossa ystäväni kanssa istuskelimme.
 5. Sain todistaa hetkeä kun nelivuotias siskonpoikani ”oppi” uimaan. Hän vain päätti näyttää meille, että hän osaa uida ja ui!
 6. Sain paikan ammattikorkeakoulusta ja aloitan syksyllä liiketoimintaosaamisen opinnot (ylempi AMK). Näiden opintojen myötä mahdollisuus ns. tuplamaisteriuteen. Opinnot ovat osa pitkän tähtäimen suunnitelmaa laajentaa työmahdollisuuksiani.
 7. Olen kuunnellut uudestaan edesmenneen, rakkaan isoisäni C-kasetille nauhoittamia ja myöhemmin digitoituja kertomuksia elämästään. Tarinat ovat uskomattoman hienoja aikalaiskuvauksia elämästä ja Suomesta sotien aikana.
 8. Vesijetillä ajelu kuumana kesäpäivänä. Kuinka siistiä! Ystäväni istui kyydissä, kun kiidettiin melkein 80km/h Vanajaveden pintaa.
 9. Kävin ammattilaisen luona (Mäkelänkadun MiaMoore) laittautumassa synttäripäivänäni. Aion tehdä näin vastedes aina. Olin lookkiin ihan uskomattoman tyytyväinen ja tuntui ihanalta olla kerrankin viimeisen päälle laitettu. Yleensä kun paahtaa tukka ponnarilla ja vain ripsarit silmissä.
 10. Aki Hintsan elämäntyöstä kertova Oskari Saaren kanssa kirjoitettu teos Voittamisen anatomia (2016) teki vaikutuksen. Perusasiat ovat ne, jotka merkkaavat ja joista hyvä elämä (sekä menestys) koostuu.
 11. Jalkapallon EM-kisojen katselu on tuottanut paljon iloa, vaikka en ole oikeastaan koskaan edes ollut kovin kiinnostunut jalkapallosta. Oma äitini on sytyttänyt innon lajiin. Hän seuraa tiiviisti Serie A:ta. Voitto meni oikeaan osoitteeseen, forza Italia!
 12. Leffojen katselu telkkarista. En omista tv:tä, joten olen kyläillessä katsonut sitä iltaisin ja se on tuntunut ihan luksukselta.
 13. Eräs kalliolainen iäkkäämpi lady tarttui mua yksi päivä yllättäen kädestä. Hän pyysi kävelyttämään, koska tunsi huimausta. Kun erosimme hän neuvoi, että nauti elämästä ja pidä hauskaa niin kauan kun voit.