Viime perjantaina palautin toimistolle keittiön pöytää viikkoja hallinneen pöytäkoneen ja telakan. Lainasin ne ilta- ja viikonlopputöitä varten, koska läppärillä on erittäin vaivalloista tehdä esimerkiksi taittotöitä. Palautin koneen, koska työtilanne alkaa vähitellen normalisoitua.  Keittiön pöydällä on nyt iso kimppu leikkokukkia, joiden imupinnoista huolehdin erityisellä tarkkuudella.

Sovin esihenkilöni kanssa muutamasta saldopäivästä ja olen myös saanut univelkaa maksettua. Epätodellinen ja kuormittunut olo alkaa vähitellen haihtua ja pientä innostuneisuutta ja luovuuttakin on jo ilmassa. Nyt nukun suurimman osan öistäni hyvin, kun vielä hetki sitten levännyt olo tuntui joltain, jota en pääse enää kokemaan. Kiire ja huonot yöunet jatkuivat kuitenkin kuukausia, joten en oleta, että nyt kaikesta olisi selvitty, mutta pahimmasta kyllä on. Omat rajansa tuntee nyt hieman paremmin ja tietää, miten seuraava kova duuniputki saadaan sujumaan helpommin.

Opin tästä kovasta rutistuksesta ainakin sen, että kannattaa ajoissa puhua esihenkilöille, jos on jotain epäselvyyksiä tai duunin määrä ei pysy omalta osin hallinnassa tai työn laatu alkaa määrän takia kärsiä. Suunsa avaaminen vie tilannetta eteenpäin, vaikka se ei sitä heti ratkaisisikaan. Ei kannata olla joku kärsivä ja taisteleva, tukahdutettuun itkuun purskahteleva ”sankari”, joka uupuu, koska on esimerkiksi liian ylpeä/ujo/suomalainen pyytämään apua.

Kirjoitin muutama viikko sitten asioista, jotta selviän pahimman yli. Noudatin omia listoja melko tunnollisesti. Vitamiinit unohdin välillä, en tehnyt Kaylaa täydellisesti suunnitelman mukaan ja olisin voinut kehua työkavereita enemmän. Olen varma, että etukäteen suunnittelu kuitenkin auttoi selviämään, ja aion tehdä jatkossakin vastaavaa valmistautumista.

Olen jaksanut työkiireiden helpottaessa kiinnittää enemmän huomiota duunin ulkopuolisiiin pieniin asioihin, alla muutama.

Tässä muutama kiva juttu viimeisiltä viikoilta:

  • Norjalainen The Painter and the Thief –dokumentti. Uskomaton tarina kahdesta repaleisesta ihmisestä, taiteesta ja etiikasta. Katsottavissa Yle Areenassa >>
  • The Floral Societyn toimittama viikoittainen kukkalähetys
  • Viiden hengen spinning-tunti kuntosalilla. Ensimmäinen ryhmäliikuntatunti kuukasiin!
  • Kesäkahviloita on avattu, esim. Töölönlahden Sinisen huvilan kahvila ja Töölönrannan Tyyni.
  • Headspacen tulo Netflixiin
  • Uutuuskirjojen odottaminen: Hunter Bidenin Kauniita asioita (WSOY) ja Julia Thurénin Kaikki kuluttamisesta (Gummerus)