Olen käynyt nyt muutaman kerran Eiran sairaalassa poistattamassa tatuointia ja kertonut siitä Instagram-tililläni. Tutuilta ja ystäviltä on tullut paljon kysymyksiä, joten kirjoitan aiheesta nyt tännekin.

Ensin huonot uutiset. Tatuoinnin poisto on kivuliasta ja kallista. Hyvä uutinen on se, että tatuoinnista todella pääsee eroon.

Laserkäsittely hajottaa tatuoinnin värikapselit. Eiran sairaalassa käsittelyn tekee kokenut laserterapeutti. Käsittely kestää kerrallaan (kuvan koosta riippuen) muutamia minuutteja. Minuutit ovat kivun takia pitkiä ja halutessaan voi pyytää terapeuttia pitämään tauon. Itse olen ollut ilman puudutusaineita, koska ne olisi pitänyt hankkia itse, enkä halunnut ostaa jotain, mikä jää kaapin perukoille vanhenemaan.

Tatuointi, jota nyt poistan on noin nyrkin kokoinen, tehty pelkästään mustalla musteella ja sijaitsee keskellä selkääni. En laita siitä kuvaa tänne, koska se on niin ruma, hah. Kuvan teki todella ammattitaitoinen ja kysytty tatuoija ja se oli aikanaan juuri sitä, mitä halusin. Otin sen parikymppisenä kuitenkin lähinnä siksi, että halusin lisää tatuointeja. Muut kuvani ovat pieniä ja melko piilossa. Selän kuva on ruvennut vuosien varrella (tylsäksi aikuiseksi kasvaessa) näyttämään mauttomalta ja alkanut tuntua täysin merkityksettömältä. Ehkä eniten siksi, koska en alun perinkään ottanut sitä mistään kovin järkevästä syystä. Kuvien ottamista ei todellakaan kannata kiirehtiä, koska ”ne voi sitten aina poistaa”, sillä niiden poistaminen maksaa paljon enemmän kuin kuvan hakkaaminen. Eirassa hinta on 210-230 euroa / kerta. Kuvassa käytetyistä väreistä, iästä, koosta, kuvan mahdollisesta arpeutumisesta ja tekotekniikasta riippuen poistokertojen määrä vaihtelee. Itse saatan päästä vähällä ja selvitä jopa vain kahdella poistokerralla, mutta aika näyttää. Odotan kyllä niin näkeväni taas selän paljaan ihon.

Iho ei rikkoudu käsittelyssä ja käsittelyn jälkeen voi elellä aika normaalisti. Käsitelty alue tuntuu herkältä muutaman päivän. Toki ihon reagoiminen on yksilöllistä.  Käsittelyjen välissä tulee pitää kuuden viikon tauko. Tänä aikana käsiteltyä aluetta voi rasvata Hirudoid Fortella, joka nopeuttaa kuvan värien poistumista. Laserilla hajotettu väri poistuu kehosta kuona-aineiden mukana. Kuva siis vaalenee päivä päivältä, eli tulos heti käsittelyn jälkeen ei ole lopullinen. Käsittely voidaan tehdä myös tulevaa tatuointia varten. Eräs ystäväni kävi laseroimassa isoa käsivarren kuvaansa haaleammaksi, jotta sen päälle voidaan tehdä uusi.

Tämä ei ole mainos Eiran sairaalalle, ja kustansin itse laseroinnit, olen vain ollut itse tosi tyytyväinen prosessiin ja voin suositella tätä, jos oma tatuointi alkaa kyllästyttää. Alta voit varata ajan/konsultaatiokäynnin samalle laserterapeutille, jossa itse käyn. Laserhoidoilla voi poistattaa myös esimerkiksi microblading-kulmia.

Tutustu tatuoinnin poistoon Eiran sairaalassa >>