Tänään uutisoitiin, että amerikkalaisartisti Demi Lovato, 25,  on joutunut yliannostuksen takia sairaalaan. Toivottavasti hän toipuu ja saa elämänsä järjestykseen läheisten tuen ja esimerkiksi BJJ:n avulla.  Lovato on graduoitu siniselle vyölle noin vuosi sitten. Hän ei ole ainoa julkisuuden henkilö, joka on hurahtanut tähän lajiin. Seuraavassa muutama muu harrastaja:

Yksi suosikkinäyttelijöistäni, metrolla matkustava miljonääri Keanu Reeves harrastaa lajia.

Lahjakas näyttelijä ja myöskin maanläheisen oloinen kaveri, purppuravyö Ashton Kutcher.

 

Tässä muutama kotimainen lajin harrastaja,
kuten suosikkijuontaja, yrittäjä, kiinnostava ajattelija ja tulevaisuustutkija Henkka Hyppönen.

Perfect start for Friday with master @ragejj . #bjj @sportsacademyno1espoo

Henkilön Henri Hyppönen (@henkkahypponen) jakama julkaisu

Vuoden 2011 lehdistön ihannetyttö, lentoemäntä (onko tämä jo vanhentunut termi?) Anni Uusivirta. Annin kimonot on ihan kreisin värisiä. Hän asuu ja treenaa Dubaissa.

3rd stripe!! #jiujitsu #jiujitsugirls #uaejj #jiujitsulifestyle #teamfidelis @fidelis1432

Henkilön Anni Uusivirta (@anniuusivirta) jakama julkaisu

Säästin parhaan viimeiseksi, koska tämä oli ilahduttava yllätys itselle. Al Bundyna ja Jay Prichettinä tunnettu näyttelijä Ed O’Neill ei ole ainostaan brasilialaisen jiu-jitsun harrastaja, vaan hänellä on Gracie-sukulinjan myöntämä mustavyö. Tässä lyhyt video Edistä rullaamassa Rorion Gracien kanssa. Videolla hän avaa myös jiu-jitsun harjoittelemisen ideologiaa.

BJJ:tä harrastavat myös elokuvaohjaaja Guy Ritchie (musta vyö sekä BJJ:ssä että judossa), näyttelijät Naomi Watts  (jolla myös judotaustaa) ja Vince Vaughn, Ausseissa asuva ja harrastava kokki Tomi Björck (myös hänen poikansa harrastavat lajia),  TOOL-yhtyeen laulaja Maynard James Keenan sekä surffari Kelly Slater. Edesmennyt Anthony Bourdain oli myös lajin harrastaja.

Lähteet:
https://www.flograppling.com/articles/5050318-the-top-10-celebrities-who-train-bjj

http://jiujitsucentral.com/5-female-celebrities-who-practice-jiu-jitsu/