Tänään uutisoitiin, että amerikkalaisartisti Demi Lovato, 25,  on joutunut yliannostuksen takia sairaalaan. Toivottavasti hän toipuu ja saa elämänsä järjestykseen läheisten tuen ja esimerkiksi BJJ:n avulla.  Lovato on graduoitu siniselle vyölle noin vuosi sitten. Hän ei ole ainoa julkisuuden henkilö, joka on hurahtanut tähän lajiin. Seuraavassa muutama muu harrastaja:

Yksi suosikkinäyttelijöistäni, metrolla matkustava miljonääri Keanu Reeves harrastaa lajia tai ainakin treenaa sitä rooleja varten. John Wick -elokuvissa nähdään Keanun BJJ-skillejä.

Lahjakas näyttelijä ja myöskin maanläheisen oloinen kaveri, purppuravyö Ashton Kutcher.

 

Tässä muutama kotimainen lajin harrastaja,
kuten suosikkijuontaja, yrittäjä, kiinnostava ajattelija ja tulevaisuustutkija Henkka Hyppönen.

Perfect start for Friday with master @ragejj . #bjj @sportsacademyno1espoo

Henkilön Henri Hyppönen (@henkkahypponen) jakama julkaisu

Vuoden 2011 lehdistön ihannetyttö, lentoemäntä (onko tämä jo vanhentunut termi?) Anni Uusivirta. Annin kimonot on ihan kreisin värisiä. Hän asuu ja treenaa Dubaissa.

3rd stripe!! #jiujitsu #jiujitsugirls #uaejj #jiujitsulifestyle #teamfidelis @fidelis1432

Henkilön Anni Uusivirta (@anniuusivirta) jakama julkaisu

Säästin parhaan viimeiseksi, koska tämä oli ilahduttava yllätys itselle. Al Bundyna ja Jay Prichettinä tunnettu näyttelijä Ed O’Neill ei ole ainostaan brasilialaisen jiu-jitsun harrastaja, vaan hänellä on Gracie-sukulinjan myöntämä mustavyö. Tässä lyhyt video Edistä rullaamassa Rorion Gracien kanssa. Videolla hän avaa myös jiu-jitsun harjoittelemisen ideologiaa.

BJJ:tä harrastavat myös elokuvaohjaaja Guy Ritchie (musta vyö sekä BJJ:ssä että judossa), näyttelijät Naomi Watts  (jolla myös judotaustaa) ja Vince Vaughn, Ausseissa asuva ja harrastava kokki Tomi Björck (myös hänen poikansa harrastavat lajia),  TOOL-yhtyeen laulaja Maynard James Keenan sekä surffari Kelly Slater. Edesmennyt Anthony Bourdain oli myös lajin harrastaja.

Lähteet:
https://www.flograppling.com/articles/5050318-the-top-10-celebrities-who-train-bjj

http://jiujitsucentral.com/5-female-celebrities-who-practice-jiu-jitsu/