Watch out for them spoilers!

All hail the Mad Queen! Onko Dany luisumassa isänsä jalanjäljissä hulluuteen? Ainakin hän on vihainen, todella vihainen. Mitkä ovat Jaimen todelliset aikeet? Sansa olisi kaikessa arvokkuudessaan ja kieroilussaan sopiva Iron Thronelle. Gendryn rakkaus leimahti melko kovasti. Yksikorvainen Ghost ei saanut edes rapsutusta. Oliko Tyrion kommentit virginshamingia?

Neljäs episodi tarjosi kaikenlaista. Siinä missä kaksi kasikauden ekaa jaksoa oli tunnelmointia, asemointia ja jälleennäkemistä, kolmas jakso silkkaa rymistelyä niin tämä neljäs oli jotenkin enemmän GOT kuin aikaisemmat tämän kauden jatkot. Se tarjoili julmuutta ja syvyyttä paljon enemmän kuin edeltäjänsä.

Moni on kuvaillut neljättä jaksoa tylsäksi ja epäloogiseksi. Itse pidin siitä todella paljon. Se oli traaginen, järkyttävä ja sisälsi hienosti näyteltyä dialogia. Kaiken keskiössä oli Daeneryksen menetykset ja horjuminen sekä muiden uskon loppuminen Breaker of the Chainsiin.

Kenties jakson yllättävimmän hetken tarjosi Kingslayer. Jaime käänsi jälleen kelkkansa ja jätti jälkeensä lohduttomana itkeneen, uunituoreen ritari Briennen.

”She’s hateful and so am I.” -Jaime Lannister

Ah. Varys, Varys, Varys. Hän on hyvin todennäköinen henkiin jääjä. Ehkä jopa tulevan kuninkaan/kuningattaren käsi? Olettaen, että Cersei kaatuu. Varys on Westerosin kovin lobbari, poliitikko ja opportunisti.

Luulin kolmannen episodin jälkeen, että vain yksi lohikäärme on hengissä. Toinen Danyn lohikäärmeistä näyttikin jäävän henkiin Winterfellin taistellusta vain sen takia, että se voisi kuolla dramaattisesti tässä neljännessä jaksossa. Miksi Gendrya ei laitettu tekemään lohikäärmeille jonkinlaista haarniskaa?

Mietin, miksi Missandei käytti viimeiset sanansa lausumalla ”Dracarys!”. Oli pakko googlata. Ilmaisulla hän tarkoitti, että burn the place down, let the motherf*cker burn tai jotain sen suuntaista. Tätä kommentoi myös itse näyttelijä Nathalie Emmanuel Twitterissä. Missandein kaulan katkaisuun huipentunut muurikohtaus oli todella vaikuttava kahden kuningattaren vastakkainasettelu. Lena Headey näytteli henkeäsalpaavasti jokaisen nyanssin.

Euron Greyjoy on tämän hetken kamalin mies Game of Thronesissa. Mountain ei taida olla mies ollenkaan, joten häntä ei lasketa. Euron on samalla samalla levelillä kuin Joffrey ja Ramsey Bolton.

Odotan eniten Houndin ja Aryan ristiretkeä. Jotenkin suurin terä tästä sarjahypestä on muuttunut tylpäksi, enkä jaksa enää kauheasti lueskella teorioita. Katsotaan, mitä tuleman pitää.

Enää kaksi jaksoa jäljellä, huhheijaa. Ensi viikkoon!