Katsoin viidennen jakson uudestaan ja aloin taas lukea GOT-artikkeleita. Olen helpottunut, että sarja on tulossa päätökseensä ja kohta voi taas paremmin keskittyä oikeaan, maanpäälliseen elämään. Hah.

Edellinen postaukseni aiheesta oli enemmänkin tiivistelmä viidennen jakson tapahtumista kuin analyysi niistä. Olen nyt sulatellut jaksoa ja tässä muutamia ajatuksia omien pohdintojen sekä lukemieni artikkeleiden perusteella.

Varys siis tosiaan yritti myrkyttää Daenerysin? Kenelle kirje lähti? Kokoamalla Danyn historian palaset, olisi täystuho ollut selvästi nähtävissä. Tai näin ainakin monen true-fanin mukaan. Ehkä olisi pitänyt kerrata kaikki jaksot ennen viimeistä kautta, sillä itse yllätyin Mother of Dragonin julmuudesta, vaikka Khaleesi vihjailikin pelolla johtamisella (aina huono idea, ihan sama ollaanko bisnes- vai fantasiamaailmassa) sekä armollisuudesta tulevia sukupolvia kohtaan. Ehkäpä muuten Cersei jäi henkiin jonkun puolittain ehjäksi jääneen rakennelman alle?

Kohtaus, joka on herättänyt kenties eniten keskustelua oli se aavemainen hetki, kun Arya kohtasi valkoisen hevosen ja ratsasti sillä pois. Tässä ovat kiinnostavimmat ajatukset ja teoriat asiasta:

  1. Hevonen oli Bran, joka halusi auttaa siskoaan
  2. Hevonen oli Golden Companyn kapteenin Harry Stricklandin ja se jäi ihmeen kaupalla henkiin Drogonin liekeistä
  3. Hevonen oli valkoinen, sillä Uudessa Testamentissa (Ilmestyskirjan ratsastajat ja ”Hallava hevonen”) kuolema ratsastaa valkoisella hevosella. Eli Arya on kuolema, joka korjaa Danyn.

Nämä kolme edellistä teoriaa kalpenevat seuraavalle, joka saattaa hyvinkin pitää paikkansa:

4. Arya ei jäänyt henkiin. Hän kuoli ja kohtaus oli symbolinen: Arya jättämässä elävien maailman.

PS. Aryan kohtaama tyttö, joka paloi hengiltä äitinsä sylissä, piteli käsissään valkoista puuhevosta. Huomasin tämän vasta toisella katselukerralla.