Vuosi 2019 kuuluu täysin Keanu Reevesille. Eikä kenelläkään ole mitään sitä vastaan.

Keanu on mediassa esillä aina oikeista syistä, joko näyttelijänä tai hyvänä ihmisenä. Entä onko viisikymppisyys koskaan näyttänyt näin hyvältä?

Penkillä apeana istuva Sad Keanu -meemi oli hitti melkein kymmenen vuotta sitten. The Matrix oli hitti melkein 20 vuotta sitten. Se on edelleen yksi hienoimmista tieteiselokuvista, joka näytti millaisia ovat täydelliset taistelukoreografiat, minimalistinen tyyli ja bullet time. Minulle The Matrix on siksikin tärkeä, että sen katsomisen takia aloin todella kuunnella Rage Against The Machinea, joka on lempibändini edelleen. Kuinka kova oli muuten koko The Matrixin soundtrack? Keanu on ollut monen suosikki jo pitkään.

Keanun hyväsydämisyydestä, työmoraalista ja vaatimattomuudesta liikkuu lukemattomia tarinoita molemmilla puolilla Yhdysvaltain rannikkoa. Kaunista on myös se, että hän ei ole koskaan jakanut näitä tarinoita itse. Keanulla on kultainen sydän ja staying poweria. Hänessä on yhä jäljellä jotain todella spesiaalia ja koskematonta, jotain melkein pyhää. Hän hämmästyy aidosti saamistaan kehuista ja jakaa aina krediittiä muille. Kuka muu tähti muka on maininnut esimerkiksi stuntmiehensä nimeltä TV-haastattelussa? Keanu tuntuu tekevän aina näin kun saa siihen mahdollisuuden. Keanu on menettänyt elämässään sekä lapsen että tyttöystävän. Ehkä hänen nöyryytensä ja aitoutensa kumpuaa näistä tragedioista.

Tänä vuonna uudeksi Mr. Reeves-ilmiöksi nousi Keanu walking to music – Twitter-tili, jolla on jo lähes 40 000 seuraajaa. Siis 40 000 ihmistä haluaa katsella Keanun hidastettua kävelyä uudestaan ja uudestaan. Vuonna 2019 hän ollut myös Saint Laurent -mallina, John Wick -trilogian kolmannessa osassa, ääninäytellyt Toy Story 4:ssa sekä tehnyt cameon Ali Wongin Netflix-esikoiselokuvassa Always Be My Maybe. Mies on kaikkialla! Ensi vuonna julkaistaan Cyberpunk 2077 –peli, jossa Keanu myös on mukana. Mietin Xboxin hankkimista. Hah.

Toivottavasti Mr. Reeves saa kuitenkin olla myös rauhassa, mitä hän tuntuu myös arvostavan.

Tässä vielä Keanun parhaita tältä vuodelta, jos kaipaat jotain kivaa katsottavaa:

PS. Pentuvideolla Reeves suosittelee Richard Powersin kirjaa *The Overstory. Jos ostat kirjan linkin kautta, saan pienen osuuden myynnistä.