Blogin kirjoittaminen ja erilaisten ajatusten julki tuominen voi johtaa odottamattomiin tilanteisiin. Vaikka sellaisiin, että ihailemasi henkilö ottaa sinuun yhteyttä.

Olen kirjoittanut blogiini tasan samannimisen postauksen kuin tämä maaliskuussa 2019. Olin eräässä työhön liittyvässä tilaisuudessa kuullut keksijä-säveltäjä-ihmemies Perttu Pölösen puhuvan tulevaisuuden taidoista ja hänen esityksensä teki minuun vaikutuksen. Olin seurannut häntä koskevaa uutisointia ennen hänen näkemistään ja olen seurannut sitä siitä asti tiiviisti. Sävelkellon keksijä oli ajatuksiltaan raikas tuulahdus futuristien silloin jotenkin homogeeniseltä tuntuneessa joukossa. Kirjoitin hänen esittelemiä ajatuksia blogiini. Tekstin lopussa pohdin, että hän tulee kirjoittamaan aiheesta vielä kirjan.

Vuoden lopussa 2019 ilmestyi kirja nimeltä *Tulevaisuuden lukujärjestys ja sen oli tietenkin kirjoittanut herra Pölönen. Hän oli googlaillut kirjaansa ja törmännyt tekstiini sekä profetiaani kirjasta. Kustannussopimus oli kuulemma allekirjoitettu muutama viikko siitä, kun blogitekstini oli julkaistu. Hauska sattuma, jonka hän halusi jakaa kanssani. Oli melkoisen mahtava yllätys saada viesti henkilöltä, jonka tekemisiä on seurannut suurella mielenkiinnolla. Sain Pertulta mahdollisuuden lukea hänen kirjansa (jonka olisin lukenut muutenkin), mutta päädyin lopulta kuuntelemaan kirjan, koska siitä on olemassa äänite, jonka hän lukee itse.

Kirjassa pohditaan ja esitellään taitoja, joita meidän kannattaa harjoittaa nyt, kun maailma muuttuu kiihtyvällä tahdilla. Kirja ei ole kuitenkaan teos teknologiasta. Kaiken keskellä on ihmisyyden ainutlaatuisuus ja arvokkuus.

Kirja ei ole myöskään elämäkerta (ennustan, että sellainen on tulossa myös joskus, heh), mutta se sisälsi muutamia herkullisia tarinoita Pölösen elämästä sekä kiinnostavaa pohdintaa siitä, miksi Pölönen on saavuttanut niin paljon niin nuorella iällä. Luvassa ei ole taikatemppuja tai myyttistä neroutta, vaan aivan käytännön taitoja ja asioita, kuten ajankäytön suunnittelua ja sinnikkyyttä. Lukija saa Pölöseltä kotiläksyjä ja paljastaa hän myös omia rutiinejaan.

”Menestyminen on viisautta tehdä pieniä päätöksiä pitkäjänteisesti.”

Suosittelen kirjaa lämpimästi, varsinkin jos nopea teknologinen kehitys tuntuu jotenkin ahdistavalta tai jopa pelottavalta ja oma paikka tässä kaikessa epävarmalta.

”Onnellisuutemme ei voi perustua enää ennustettavuuteen.”

Luvassa ei välttämättä ole yhtä selvää ratkaisua, mutta kirja avaa uusia näkökulmia mm. työn ja identiteetin suhteesta, onnellisuudesta, sosiaalisen median aiheuttamista paineista,  menestyksestä ja rakkauden murroksesta.

Pertulla on isojen aivojen lisäksi iso sydän, sillä hän haluaa osaltaan varmistaa,  että voimme kaikki paremmin ja olemme kaikki valmiimpia tulevaan.

Keväällä julkaistu  Tulevaisuuden lukujärjestys -blogiteksti.

*Affiliate-linkki, eli jos ostat sen kautta, saan pienen osuuden myynnistä.