Onko marraskuu kenenkään lemppari? Ehkä niiden, joilla on synttärit? Marraskuu oli sinänsä tavallinen kuukausi muiden joukossa, se otti ja antoi. Töitä tuli tehtyä aivan hulluna, mutta haaviin jäi muutakin kuin univelkaa.

The Atélje
Kävin hiljattain vuokraamassa Anni Ruuthin Swan Queen -topin perheyrityksemme perinteiselle yhtiökokousillalliselle. Siskoni vinkistä päädyin The Atélje –vaatevuokrauspalveluun.  Ylellinen ja kaunis kivijalkaliike palvelee asiakkaita Laivurinkadulla Viiskulmassa. Noin varttia myöhemmin istuin jo hyvillä mielin ratikassa pukupussissa vaate, jota olin liikkeessä sovittanut ja jonka vuokrauksen viikoksi olin maksanut. The Atéljeen hintoihin kuuluu vaatteen pesu, joten tehtäväksi jää vain nauttia lainavaatteesta, mihin minua asiakkaana myös kannustettiin. Lainaaminen mahdollistaa myös rohkeat kokeilut, kun muuten aina päätyisi juhlavaatteissa samaan tyyliin, yleensä mustaan mekkoon. Palvelu oli ensiluokkaista ja aitoa. Ihana kokemus, eikä tullut hankittua juhlavaatetta, jota käyttäisi vain kerran tai kaksi. Kuten The Atéljen Instagram-tililläkin ilmaistaan: All you need is less!

Olen vuokrannut vaatteita aikaisemminkin. Katso postaukseni Vaatepuusta.

Plant Gyalin kynttilät
Sain siskoltani jo yhden joululahjan: Plant Gyalin upeita käsin kaadettuja kynttilöitä ihanissa pastelliväreissä.  Yritys lupaa, että pienet vahaveistokset, eli erittäin kauniit kynttilät ovat sekä ympäristöystävällisiä että vegaanisia. Yrityksen omistaa 25-vuotias Dita. Kynttilät sulavat kauniisti, mutta tuikkukynttilöiden suurkuluttajana tuntuivat palavan todella nopeasti.

Eka kerta Relovessa
Vaikka pyörin harrastusten takia jatkuvasti Töölön suunnalla, en ole käynyt Reloven myymälässä/kahvilassa koskaan. Yhtenä päivänä HIIT-treenin ja baletin välissä menin yhtäkkisestä päähänpistosta hetkeksi tekemään töitä Reloven kahvilaan. Viereiseen pöytään istui vanhempi nainen lukemaan verkkaisasti sanomalehteä kuuden aikaan illalla. Hänkin lusikoi vegaanista rahkaherkkua ja nautti lattesta. Teki mieli tunkea rumaa valoa hohkaava työläppärini takaisin laukkuun ja vain nauttia hurmaavasta tunnelmasta, kuten muutkin paikalla olleet. En tutkinut myymälän valikoimaa, mutta teen sen seuraavalla kerralla.

Uudet kuulokkeet
Vihdoin! Hankin vihdoin vastamelukuulokkeet. Päädyin Bosen uusimpaan Quiet Comfort –malliin. Liikenteen melu on joskus niin kova, että esimerkiksi äänikirjat katoavat kaiken kohinan, kiihdytysten ja kaahailun alle.  En ole myöskään pitkiin aikoihin k u u n n e l l u t musiikkia tekemättä mitään muuta. Olin joskus musiikin suurkuluttaja. Kävin keikoilla, ostin jatkuvasti levyjä ja etsin uutta musiikkia. Se puoli minusta katosi johonkin, mutta ehkä nyt voin koittaa etsiä sen muijan taas.

Kirjoittajaklubin jäsenyys vuodelle 2022
Ensi vuoden teemani on work smarter, not harder. Aion järkevöittää työn tekemisen tapojani ja kehittää omaa ammattitaitoa. Iso osa työstäni on edelleen kirjoittamista ja kuuluhan se vapaa-aikaakin, kuten blogiin. Aion todennäköisesti hankkia Kirjoittajaklubin vip-jäsenyyden (150 e) ensi vuodeksi, joka oikeuttaa pääsyyn erilaisille kirjoituskursseille, joista olen jo pitkään haaveillut.

Sunday Soothe
Joogastudio Pranamassa on sunnuntaisin aivan ihana, rentouttava ja lähes laittoman hidastempoinen Sunday Soothe –tunti. Joogaopettaja Julialla on kenties rauhoittavin kuulemani puhetapa.