Mainosvideon voi tehdä täysin ilman kuvauskalustoa. Esimerkiksi PowerPointilla saa tehtyä vaikka mitä, kuten kevyttä animointia. Olen tehnyt alla olevat videot PP:llä ja niiden tekeminen vei noin vartin. Molemissa videoissa on käytetty mainostoimiston (Recommended Finland) luomaa ilmettä Oppisopimus.fi-brändille.  Valitsin siis fontin, värit ja logon valmiista ammattilaisten suunnittelemasta paletista. Idea videosta tuli keskustelusta kollegoiden kanssa. Tekemieni pp-videoiden tarkoituksena on esitellä oppisopimuskoulutuksen laajuutta.

Ensimmäisessä videossa teemana ovat ammatit,  toisessa työtehtävät ja kolmannessa työpaikat. Videot ovat hyvin yksinkertaisia ja siksi monikäyttöisiä. Ne voisi kuvitella pyörimään esimerkiksi messuständin seinälle tai seminaaripuhujan taustalle. Ne pyörivät kivasti mobiilissa ja fonttikoko tahallisen iso.

Oppisopimus.fin Facebook-sivuston kautta jaetut videot ovat tavoittaneet yhteensä lähes 3500 ihmistä (orgaaninen kattavuus) ja saaneet kaikki myös yli sata klikkausta ja tykkäystä.  Ihan hyvin käytännössä ilmaisille ja nopeasti tehdyille videoille.  Videoista olisi saanut kenties vielä kivempia lisäämällä taustalle ei-ärsyttävää musiikkia. Moni kuitenkin katsoo videoita ilman ääntä.

 

Idean jalostuminen valmiiksi videotiedostoksi vei noin tunnin. Toisen videon tekemiseen käytin samaa pp-pohjaa (vaihdoin vain taustavärin ja tekstit), jolloin toinen versio videosta valmistui alle vartissa. Videot on rakennettu noin 30:stä slaidista, jotka on ajastettu kahteen sekuntiin.

Jokaisella slaidilla on siis eri teksti. Kun slaidit laittaa pyörimään peräkkäin, syntyy vaikutelma sanan muuntautumisesta uudeksi. Siirtymäksi on valittu ”himmennys”. Viimeisen slaidin kesto on hieman pidempi, jotta logon ehtii hahmotttamaan.

 

Powerpoint-slideshowt voi muuttaa mp4-videotiedostoiksi seuraavalla tavalla: klikkaa ”tiedosto”, valitse ”vie”, klikkaa ”luo video” ja tarkasta asetukset. Paina sitten ”luo video”. PP kysyy mihin haluat videon tallentaa. Nimeä video, tallenna sinulle sopivaan paikkaan ja voilá. Tämä jälkeen voit ladata videosi Facebookiin näpsäkän tekstin kera ja odottaa jännityksellä, kuinka monta klikkausta videosi saa.

PS. Ei kannata ladata YouTube-videota Facebookiin, vaan mikäli mahdollista, lataa videosi suoraan Facebookiin. YouTube ja Facebook ovat kilpailjoita, eikä FB mielellään anna kilpailijalleen näkyvyyttä.