Opin tänään uuden japaninkielisen termin ”tsundoku”. Minulla on tsundoku. Hesarin haastattelemalla Ulrika Björkstamilla on myös tsundoku. Tsundoku on vaarallista lompakolle.

Tsundoku tarkoittaa kirjojen hamstraamista. Erilaisten teosten keräämistä niin kovalla tahdilla, että edellisiä ei ole ehtinyt lukea pinon jo kasvaessa. Tarkotuksenani on kuitenkin lukea kaikki ostamani kirjat. Ihan oikeasti.

Silmäilen kirjahyllyäni usein niin, että mietin mitkä kirjat olen jo lukenut ja mitkä vielä kiiltävät uutuuttaan. Välillä päätän, minkä luen seuraavaksi. Sen jälkeen tsundoku sekoittaa kaikki suunnitelmani. Tällä hetkellä minulla on kesken kolme kirjaa. Luen iltaisin fiiliksen mukaan. Poikkeuksellisesti kaksi nyt kesken olevista teoksista on lainakirjoja.

Toteutin tsundokuani taas eilen ostamalla kaksi lifestyle-aiheista kirjaa, jotka olivat Maryam Razavin EXCLSV sekä Anne Berest’n How to be Parisian. En malta odottaa, että voin asetella ne kirjahyllyyni. Tarkoituksenani on kuitenkin lukea ne. Ihan oikeasti.