”Terminaattorit tulevat kävelemään kaduilla kahden vuoden päästä”, sanoo Teemu Arina. Uskon, että hän on oikeassa. Eikä se edes ole minun uskostani kiinni, näin tulee tapahtumaan.

Kuuntelin huippuälykkään Arinan juttuja Keuda-talossa Keravalla muutama viikko sitten. Reilun tunnin esitys oli omasta puolestani yhtä wouwouwouta ja oijoijoita, kun mielessäni ajattelin, että näen juuri nyt tulevaisuuteen oraakkeli Arinan antamilla kiikareilla. Mutta hän ei edes ole visionääri, vaan yksinkertaisesti teknologista ja biologiasta kiinnostunut henkilö, joka vain kertoo havaitsemistaan asioista muille. Teknologia tulee ihan järjettömällä, hyperkiihtyvällä vauhdilla. Havaihduin uudenlaisen teknologian ohittamattomuuten myös kuullessani, että perheyrityksemme tulevaisuus voi olla osin 3D-tulostuksessa. Paras vetää biometrinen paita päälle ja ottaa vakaa haara-asento Niken Air Magseilla.

Arinan mielestä informaaatio on vuosisatamme öljyä, ja kaikkeen informaatioon tullaan jatkossa pääsemään käsiksi ilman laitteita. Tässä vaiheessa pääsemmekin niihin terminaattoreihin, joita me tulevaisuudessa olemme siis itse. Saamme ihon alle asennettujen antureiden kautta dataa, jota prosesseoimme aivoverkossa, ja sormen päähän voidan laittaa anturi, jolla havaitaan magneettikenttiä.

Tulevaisuudessa autot printataan itse, vastasyntyneille asennetaan siru, jolla on pääsy internet 5.0:an, meistä kaikista tulee Airbnb-hoasteja, viemme Wolt-kuljetuksia matkalla töihin, vuokraamme työntekijät ympäri maapalloa ja saatamme tarkastella myös omia kehontoimintojamme tarkemmin ja analyyttisemmin kuin aikaisemmin.

Ryhtianturia käyttävä Arina on kirjoittanut yhdessä ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan ja lääkäri Olli Sovijärven kanssa Biohakkerin käsikirjan, joka on Arinan mukaan ihmisen manuaali.

”Keho on hyvä pysymään balanssissa ja parantamaan itse itsensä”, sanoo Arina. Hänen mukaansa täytyy vain triggeröidä prosessit, jotta näin tapahtuisi. Biohakkerin käsikirjan avulla voi päivittää itsensä hyvään kuosiin sillä aikaa kun odottelee ensimmäisen peukaloanturin asennusta.

Biohakkerin käsikirjan Uni-osio on ladattavissa ilmaiseksi sivulta: http://biohakkerit.fi/