En ole koskaan tullut niin täyteen brunssista kuin Villd-ravintolassa. Kukkurallisia keraamisia kippoja tuotiin niin paljon pöytään, että kylmien ruokien jälkeen olisi ollut valmis siirtymään jo jälkiruokaan.

Villdissä tulee todennäköisesti syöneeksi jotain sellaista, mitä ei ole koskaan aikaisemmin suuhunsa laittanut, kuten rakkolevää tai isomaksaruohoa. Jälkkärinä tarjoiltu mustikkapiirakka ruusun ja maitohorsman kera ei ole mikään perus höyryävä mökkipiirakka, vaan jotain joka rauhoittaa mielenkin. Villd on kuin pohjoismaista soul foodia. Ruokaa syödessä olisi voinut kuvitella seisovansa rämeellä saappaat jalassa pisaroiden ropistessa vielä tyhjillään olevan ämpärin pohjalle.

Villd-ravintola on tulevaisuutta ja menneisyyttä samaan aikaan. Luonnonmukaisia, läheltä kerättyjä raaka-aineita. Villd on fine diningia, joka sattuu kaiken lisäksi olemaan vegaanista. Pidän ravintolasta erityisesti siksi, että se hengittää vuodenaikojen rytmissä. Tarjolla on sitä, mitä milloinkin on saatavilla. Ruoka on vahvaa, puhdasta, ravinnetiheää ja maukasta, kotoisan tuntuista ja silti hienostunutta. Jostain syystä lasipullossa pöytään kannettu vesikin maistuu ekstraraikkaalta.

Brunssin maksoi 28 euroa, joka on kyllä pilkkahinta moisesta taituruudesta ja retkestä Suomen syötävään luontoon.

Ravintola oli hyvin rauhallinen lauantain brunssiaikaan. Toivottavasti kyseessä on poikkeuksellinen lauantai ja Villd pystyy pitämään paikkansa Kalliossa. Tällä tiheästi asutulla alueella löytyy kyllä ihmisiä, jotka arvostavat luontoa ja sen aarteita.