Asuntomessuilla käyminen herättää omat talounelmat henkiin. Sitä mietttii millaista elämä olisi talossa, joka täyttäisi kaikki toiveet. Parasta olisi asua sekä kaupungissa että maaseudulla ja vaihdella aina fiiliksen mukaa sijaintia. Saisi nauttia metsissä kävelystä ja toisaalta kaupungin kulttuurielämästä. Maaseudulla asuisi tilavassa unelmien talossa isoine keittiöineen, kaupungissa modernissa pienessä asunnossa, josta olisi lyhyt matka työpaikalle. A Girl can dream. Onhan se ihan mahdollista, mutta noiden unelmien eteen on tehtävä töitä, vähän uhrauksia ja oikeita päätöksiä.

Lohjan Asuntomessujen sijainti Lohjanjärven ranalla oli todella upea. Järvimaisema on vaan joka kerta ihan yhtä kaunis, siihen tuskin koskaan kyllästyy. Ympäröivät alueet oli muokattu upeiksi: rannalla oli kaareva boardwalk, ulkokuntosali sekä leikkipuisto. Hiidensalmella on toiminut saha aina 60-luvulle asti ja vanhan sahan historiasta kertoivat isot mustavalkokuvat, jotka oli kiinnitetty alkuperäiseen rakennukseen.

Trendit 

Kokolattiamatot, viherkatot, puupanelointia sisällä ja ulkona (ulkona etenkin harmaaksi ajan myötä muuttuvaa lehtikuusta), luonnolliset värisävyt, tummat keittiöt, sisustuksen runsaus, sisustukseen sopivat ilmalämpöpumput, riipputuolit sisällä ja ulkona, tummat ja kevytrakenteiset ulkokalusteet, tunnelmallinen ja kätketty äänentoisto, tyylikkäät lastenhuoneet, viherrakentamisessa katetta ja sepeliä, kukkaistutuksia. Kunttaa ei juurikaan näkynyt ja pihat olivat jotenkin herkempiä kuin viime vuonna Tuusulan Asuntomessuilla.

Highlights

  • Harri Koskisen sisustama talo Joutsela miellytti eniten omaa sielua. Uskomattoman korkea suihkutila ja erikoinen suihku (kuin hopeisia katosta riikkuvia isoja pisaroita), pukeutusmistila jättipeileineen, tyylikäs terassi ulkotulineen, sävyiltään vihreä makuuhuone (kuva alla), jossa kokolattiamatto ja supertyylikäs keittiö. Työtila oli samassa huoneessa kuin tv, joten se vaati jo jonkinlaista itsehillintää.
  • Betonielementti-talo Sensun uskomaton terassi, josta upea näkymä Lohjanjärvelle. Hulppealle terassille mahtui ruokailuryhmän lisäksi oleskelutila.
  • Bussimatka messualueelta parkkipaikalle kesti reilu 10 minuuttia. Sen aikana kuultiin erittäin mielenkiintoinen katsaus Lohjasta kaupunkina. Kävin erikseen kiittämässä nuorta naista, joka opastuksen veti.
  • Parkkipaikalle työskennelleet henkilöt olivat ihan mahtavia. Heidän opastuksensa lähenteli jotain chaplinmaista komiikkaa. Eihän sitä tarvitse jäkittää, vaikka tehtävänä on ohjata ja seistä koko päivä.

 

Muuta

  • En tykkää yhtään maalaisromanttisesta tyylistä
  • Lohja on kiinnostava, sijainniltaan upea (Salpausselkä I) ja kulttuurielämältään kiinnostava kaupunki. Se täyttää parin vuoden päästä 700 vuotta, jolloin siellä täytyy viimeistään vierailla uudestaan.
  • Postaukseni viime vuoden Asuntomessuilta Tuusulasta.