Löydätkö kuvasta vähintään viisi virhettä?*

Keittiö ei ole vielä valmis, mutta sen kuvioitu laattalattia on ollut jo viikkoja paikallaan.  Siitä tuli juuri sellainen kun toivoin. Parhaan kohteliaisuuden sain lattiavalinnasta, kun esittelin kahvibreikillä remonttikuvia puhelimestani kollegalle, ja hän kysyi ovatko laatat alkuperäisiä. Halusin kahvilatunnelmaa, ja tämä lattialaatta mielestäni toimitti sitä. Ostin äitini ystävältä oikeasti vanhat, mustat puiset wieniläistuolit, enkä malttaisi odottaa, että näen ne paikassa, johon ne tuntuvat aina kuuluneen; pienen keittiömme nurkkauksessa.

Keittiön (ja muunkin asunnon) tämänhetkisestä keskeneräisyydesta huolimatta maaliskuussa pääsemme uuteen kotiin, uuteen kaupunginosaan. Jännittävää alkaa tutustua uuteen paikkaan, etsiä nopeimmat reitit kauppaan, opetella lähikaupan hyllyjärjestys, tutustua kävelyreitteihin ja testata, kuinka nopeasti ehtii eteisestä sporapysäkille.

Asuntokaupat tuli tehtyä lähes puoli vuotta sitten lokakuussa, ja odotus on tuntunut todella pitkältä. Joinakin päivinä siltä, että se ei pääty koskaan. Olen vaikuttuneena (ja hieman kateellisena) seurannut Instassa toimittaja-kirjailija Eeva Kolun diy-remonttia, jossa jälki on ollut upeaa ja tekeminen kertakaikkisen nopeaa. Makuualkovista tuli hotellimainen ja tupakanhaju kitkettiin pois noin vain. Eeppiseksi taisteluksi kasvanut verholaudan irroittaminen sekin onnistui. Jos olisimme Eevan tavoin remontoineet itse, ei mahdollisen myyntivoiton tiukalla verotuksella olisi tarvinnut päätään vaivata.

Vaikka töiden osalta vuoden kolmas kuukausi näyttää hektiseltä jaksolta, ajoittuu maaliskuuhun myös paljon kaikkea kivaa, kevyttä, rentoa ja jännää. Ja tietty kesäaika alkaa! Olen kyllästynyt liukkailla Linjoilla talsimiseen, jääkokkareiden potkimiseen irti renkaiden takaa ja kuivuudesta hiutaleiksi muuttuvan ihon maaniseen rasvaamiseen.

Kesäaikaan siirtymisen lisäksi luvassa on kisailua BJJ:ssä (miksi ilmoittauduin taas, ahdistaa, eli ei olekaan kiva asia, hah) Mileyn Endless Summer Vacation ja lempisarjojeni Successionin viimeinen sekä Exitin alkuperäisversion kolmas tuotantokausi. Myös talonvahtihommia landella ja aikaa ystävien kanssa on näköpiirissä. Maaliskuun lopussa aion käydä ennakkoäänestämässä ja pitää lomaviikon. Se on ensimmäinen kevätlomani koskaan. Yleensä olen paahtanut syksyt ja keväät ilman lomia, mutta tajunnut myöhemmin, että tauko tekee musta paremman työntekijän. Lomapäivät käytän enimmäkseen uuden kodin järjestelyyn.

Pakko se on uskoa. Keittiö valmistuu ja kevät tulee. Ehkä vielä jaksan hetken odottaa.

 

*Hellan alla oleva vetolaatikko on väärää väriä, samoin astiakaapin keskimmäinen vetolaatikko. Vetimet eivät ole ne, jotka tilasimme ja ne vaihdetaan. Välitila- ja keittiötaso puuttuvat, samoin aktiivihiilisuodatin. Lisäksi keittiöön asennetaan listat, jolloin muoviset jalat eivät jää näkyviin (vaikka tavallaan tykkäisin myös tästä lookista).