On todella viehättävää kun vaikutusvaltaisessa asemassa olevat ihmiset käyttävät saamaansa näkyvyyttä jonkin hyvän, yhteiskunnallisen asian edistämiseen. Espanjalaisen luksusmerkin Loewen ja Elephant Crisis Fund-järjestön Knot On My Planet -kampanjan yhteistyönä on syntynyt kauniin ruskea elefantin mallinen laukku, jonka ovat koristelleet perinteikkäällä helmikäsityöllä pohjoiskenialaiset samburu-naiset.

Järjestölle tehdyillä lahjoituksilla pidetään valvontaan käytettävät lentokoneet ilmassa, vainukoirat maassa ja ostetaan mainostilaa Kiinasta, jossa norsunluulla on kova kysyntä. Kampanjan keulakuvana toimii hollantilaismalli Doutzen Kroes ja laukulle näkyvyttä on tuonut muun muassa Naomi Campbell omalla Instagram-tilillään norsulaukku olalla.

Limited edition -laukku maksaa noin 1200 dollaria ja se on myyty jo loppuun. Laukku on tehty nahasta, mutta se onkin eläinten oikeuksien kannalta sitten aivan eri keskustelu. Loewen Animals-sarjan elefanttilaukku -ja avaimenperät olivat monissa eri väreissään hitti jo viime vuonna, mutta norsunsuojelukampanjan myötä laukku saanee paljon uutta näkyvyyttä ja Loewe myönteistä julkisuutta. Tärkeintä, että luonnonsuojelu saa näkyvyyden kautta lisää arvostusta ja sytyttää halun suojella planeettamme monimuotoisuutta.

Aiheesta tarkemmin Voguen artikkelissa täällä.

Kuva: Loewe.